"Ми потроху просуваємось без особливих втрат. Треба працювати хитро, по-українськи - тишком-нишком", - комбат-доброволець про реалії війни (відео)

Війну можна швидко закінчити за умови повного виведення російських військ з окупованих бойовиками територій, пояснює Сергій Мацейко.

Скрін відеоКомандир 43-го батальйону "Патріот" 53-ї бригади Сергій Мацейко, який зі своїми бійцями АТО вже кілька місяців тримає оборону українських позицій в селищі Зайцеве Донецької області, вважає, що наступ з боку українських військових або бойовиків в нинішніх умовах призведе до великих втрат. Відеозапис інтерв'ю з ним опубліковано Gazeta.ua на своєму каналі на YouTube, інформують Патріоти України.

"Це не класична війна і воювати тут треба по-іншому. Тут немає масштабних наступів і бути не може, бо матимемо неймовірні втрати. Це просто неправильно. Крім політичних, є ще й військові методи ведення цієї війни. Має бути дещо інша тактика. Ми ж потроху просуваємось без особливих втрат. Наступальні операції за такого озброєння - це приклад війни США з Іраком.

В останніх не було особливо чим воювати. А тут дві потужності. З одного боку перевага в озброєнні. З іншого - перевага в людському факторі, дух зрештою. Це буде страшно. Тому робити наступ в лоб - неправильно. Треба працювати хитро, по-українськи - тишком-нишком просуватись вперед", - зазначив Мацейко.

На його думку, два роки тому ситуація з окупованими сьогодні територіями могла б бути іншою.

"У серпні 2014 року наші війська, зокрема 12-й батальйон, стояли в Луганську. Зайшли у Жовтневий район міста. Нас зрадили. Війська наказом відвели. На початку грудня того ж року ми могли на раз зайти в Горлівку. У лютому 2015-го могли взяти територію селища Гольмівського, околиці Горлівки, Зайцевого, але нам теж не дали цього зробити.

Якщо не помиляюсь, 19 лютого о четвертій ранку вже були сформовані дві колони. Одна колона мала зайти через селище Новолуганське в Бахмутському районі. Друга - на Зайцеве. Ми були готові виходити, але знову нам не дали цього зробити", - розповів комбат.

Мацейко вважає, що війну можна швидко закінчити за умови повного виведення російських військ з окупованих бойовиками територій.

"Зараз ситуація швидше в політичній площині. Якщо з Донбасу підуть російські війська - війну закінчимо швидко", - зазначив він.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.