Микита Кожум'яка: Стало відомо, скільки заробив український мультфільм за перший вікенд у міжнародному прокаті

Першими країнами, де глядачі побачили український повнометражний 3D-анімаційний фільм, стали Польща та Туреччина.

Микита Кожум'яка набирає популярності у міжнародному прокаті. Фото:ITC.ua

Мультфільм "Микита Кожум'яка" встановлює нові рекорди у міжнародному прокаті. Про це повідомили на сайті Держкіно, інформують Патріоти України.

Першими країнами, де глядачі побачили створеного за підтримки Держкіно "Микиту Кожум'яку", стали Польща та Туреччина.

За перший вікенд перший український повнометражний 3D-анімаційний фільм зібрав у міжнародному прокаті: 637 023 злотих (4,350 млн грн) – у Польщі та 423 552,43 лір (3,071 млн грн) – у Туреччині, а кількість глядачів склала понад 70 тис осіб.

"Ми дуже хвилювалися, як міжнародний глядач сприйме український мультфільм, адже для України це перший досвід. Перші відгуки дуже позитивні, тому ми з нетерпінням чекаємо, як відреагують на нашого Микиту в інших країнах!",– поділився Дмитро Бєлінський, продюсер мультфільму "Микита Кожум'яка".

Режисер мультфільму Манук Депоян розповів: "Всюди діти правильно сприймають добре, смішне й хороше. Вони сміються і переживають за героїв, як і українські дітлахи. Наприклад, переживали, щоб Микита не повірив відьмі".

Наступні країни, куди помандрує The Dragon Spell,– саме така назва мультфільму в міжнародному прокаті – це В'єтнам, країни Балтії, Казахстан і Угорщина.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.