Мир і спокій лише у складі України: 70% жителів Л/ДНР вже не є прихильниками "русского мира" - Тука (відео)

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб вважає, що повернути "мізки жителів окупованих територій в Україні" абсолютно реально".

Георгій Тука. Фото:www.ukrinform.ua

Жителі окупованих територій Донбасу повинні отримати від Києва розуміння того, що мир, спокій і достаток їх чекає лише в складі України. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передають Патріоти України з посиланням на Eспресо.TV.

За його словами, "за приблизними підрахунками 70% не є прихильниками "русского мира", але вони й не є прихильниками єдиної України".

Він упевнений, що населення перш за все хоче "миру, спокою, достатку у власних сім'ях". Повернути "мізки жителів окупованих територій в Україні абсолютно реально",- говорить Тука.

Чиновник також прокоментував можливість виборів на Донбасі, нагадавши про раніше заявлену позицію Києва.

"Якщо брати заяви західних партнерів, то вони прекрасно розуміють ситуацію на Донбасі. Про будь-які вибори ні сьогодні, ні завтра говорити не можна. Ми бачимо, що українська центральна влада не йде на поступки. Спочатку повернення влади, контроль, а потім вибори", - зазначив Тука.


Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...