Митрополит Епіфаній вже чотири роки допомагає українським політв'язням у Росії, - архієпископ Климент

Предстоятеля Епіфанія також характеризують як "смиренну людину".

Предстоятель ПЦУ допомагає українським політв'язням. Фото: НВ.

Митрополит Епіфаній протягом тривалого часу допомагає в'язням Кремля, українським політв'язням у Росії Олегу Сенцову та Володимиру Балуху. Про це повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, передають Патріоти України.

"Є ще одна закрита сторінка з життя митрополита Епіфанія. Протягом усього цього часу - чотирьох років поневолення Криму, ув'язнення наших хлопців - владика Епіфаній, не афішуючи, допомагав сім'ям Олега Сенцова та Володі Балуха. І те, що я зміг з'їздити до Олега Сенцова, це та допомога, яку він надав. Ми про це не говорили, але сьогодні я про це можу сказати, оскільки людина, коли робить добрі справи, вона не кричить про них", - сказав архієпископ.

При цьому він окремо наголосив, що предстоятель Епіфаній є "смиренною людиною". Нагадаємо, 15 грудня була створена Православна церква України, що об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ Епіфаній (Думенко), який отримав титул митрополита Київського і всієї України.

Колишній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній належить до найближчого оточення Філарета. Він був фактичною "правицею" Філарета - патріаршим намісником. Епіфанію (в миру Сергій Думенко) 39 років.

Джерело: Еспресо.ТV

Мав лише 2% на життя: Захиснику України провели унікальну операцію із видалення пухлини з серця

субота, 27 квітень 2024, 10:28

Українському військовому давали 2 відсотки зі 100, що він виживе. Він після поранення дізнався, що в його серці пухлина розмір з саме серце, передають Патріоти України. Таких оперативних втручань у світі проведено одиниці. 13 годин хірург Володимир ...

Мобілізувати хочуть всіх? На блокпостах у Львівський області працюватимуть представники ТЦК

субота, 27 квітень 2024, 9:50

У Львівський області від 25 квітня змінили склад персоналу блокпостів. Про це інформує Tvoemisto.tv з посиланням на слова керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня, передають Патріоти України. У повідомленні вказується, що відтепер на них окрім пра...