На батьківщині зустріли як злочинця: В Казахстані судять чоловіка, який воював на боці "ДНР"

Громадянин Казахстану з вересня 2014 року по лютий 2015 року, перебуваючи на території Донецької області України, воював проти української армії і був затриманий при поверненні на батьківщину.

В Казахстані судять місцевого жителя, який воював за "ДНР". Ілюстрація: crime.in.ua.

В суді №2 казахстанського Актобе судять місцевого жителя, який воював на боці бойовиків в Донецькій області. Про це повідомляє місцеве видання "Новини-Казахстан" з посиланням на прес-службу суду, передають Патріоти України.

Повідомляється, що громадянин Казахстану з вересня 2014 року по лютий 2015 року, перебуваючи на території Донецької області України, воював проти української армії.

"Без відповідних повноважень з боку державних органів Республіки Казахстан, неправомірно брав участь у бойових діях на Донбасі у складі групи швидкого реагування, проти збройних сил України, що перебувають в даному регіоні, брав участь у бойових діях із застосуванням зброї, що виразилися в обороні населених пунктів самопроголошеної Донецької Народної Республіки, несенні бойових чергувань з охорони об'єктів військової частини, розташованих в будівлі готелю "Оптима", а також виконував інші доручення", — цитує повідомлення суду видання.

Його затримали 24 лютого 2015 року, коли він повернувся в Казахстан для вирішення побутових проблем.

Бойовику інкримінують статтю "Участь в іноземних збройних конфліктах". Санкція статті передбачає тюремне ув'язнення терміном до 7 років.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...