На Буковині пенсіонер розстріляв шахраїв-румунів (відео)

​Спроба двох румунів обдурити 81-річного буковинського пенсіонера скінчилася стріляниною

Сусіди захищають діда з рушницею. Скрін відео.

На Буковині у селищі Лужани румуни намагалися продати 81-річному пенсіонеру непотріб за великі гроші. Спершу дід погодився купити набір посуду за захмарну суму. Але в результаті справа скінчилася стріляниною. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "ТСН".

"Зробили вони на нього якийсь вплив, який дав можливість видурити тисячу доларів, гривні, і ще мали нахабність попросити в нього на каву", - розповіла голова Лужанської селищної ради Наталія Катрюк. Дід зрозумів, що його ошукали, вже коли гості пішли. Однак вони, вочевидь, вирішили, що пенсіонер є легкою здобиччю та вирішили повернутися з новим непотрібом для продажу. Та цього разу дід пішов у хату не за грошима, а за рушницею, йдеться у сюжеті каналу.

Родичі діда Івана кажуть, що таким чином він намагався затримати аферистів до приїзду поліції. Проте ті швидко сіли в машину та втекли. "Здійснив постріли з рушниці вдогонку, намагаючись затримати автомобіль. Одна з куль, картеч, попала водієві у шию", - розповів очільник Кіцманського райвідділку поліції Віталій Гросу.

Пенсіонер сам викликав правоохоронців. Водія з вогнепальним пораненням доправили в реанімацію, пасажира заарештували. Слідчі з'ясовують, скільки махінацій румуни встигли провернути за тиждень перебування в Україні. Допитують і пенсіонера. У поліції відкрили два кримінальні провадження: за фактом шахрайства, вчиненого іноземними громадянами, та за замах на вбивство при перевищенні меж самооборони.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...