На Черкащині осквернили пам'ять В'ячеслава Чорновола: Невідомі пробрались до садиби-музею

На території садиби вандали спиляли бронзове погруддя загиблого політика.

В'ячеслав Чорновіл. Фото:telegraf.com.ua

Уночі проти 23 травня у селі Вільхівець, що на Черкащині, на подвір'ї садиби-музею В'ячеслава Чорновола невідомі зруйнували йому пам'ятник і викрали бронзове погруддя. Про це написав на своїй сторінці у Facebook його син Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

За його словами, правоохоронці уже зайнялися цією справою та розпочали слідчі дії.

"Погруддя ж спиляли просто й безперешкодно, бо музей не охороняється. Взагалі! Для цього нічого не передбачено. Те, що не обчистили саму меморіальну частину, то тільки тому, що для злодіїв там узагалі нічого цікавого нема, мабуть же приходили раніше, приглядалися", – підкреслив він.

За його словами, насправді це не музей, але, так чи інакше, сюди щодня заходять чимало людей: були як шкільні екскурсії, так і відвідувачі з-за кордону.

Немає в Україні жодного музею В’ячеслава Чорновола. Київський меморіальний, саме як музей, а не кімнату зі стендами, знищено кілька років тому. А музей у Вільхівці – це лише меморіальна частина: вчительська хата, в якій жили батьки та провів дитинство й юність він сам. Так ось, для незлічимих матеріалів, які ми могли б передати музею, є місце лише на кількох перекидних стендиках, які вдалося розмістити тільки на ґанку.

Працюють у музеї (а він має статус державного закладу культури – філії черкаського краєзнавчого музею) лише троє людей: директор та дві жіночки, які водночас і прибирають, і територію утримують у належному стані, екскурсії проводять," – зазначив політичний експерт.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...