На честь Яроша та героїні турецького серіалу: Рейтинг найпопулярніших імен для дітей в Україні (інфографіка)

Дівчаток називають Теона, Персея, Наомі і Меланія, а хлопчикам дають старовинні імена - Святозар, Варлам, Самсон.

Популярні імена для дітей в Україні. Інфографіка: "Вести"

Видання «Вести» з'ясувало, які імена тепер дають дітям. Насті і Артеми очолюють рейтинг, але є і оригінали, які віддають перевагу називати малюків іменами, які носять герої серіалів та відомі сучасники. Про це повідомляють Патріоти України.

В Україні тепер в моді екзотичні імена. Дівчаток називають Теона, Персея, Наомі і Меланія, а хлопчикам дають старовинні імена - Святозар, Варлам, Самсон. Крім того, називають дітей на честь сучасників: наприклад, в Івано-Франківській області хлопчикові дали ім'я Ярош.

ГЕРОЇНІ СЕРІАЛІВ

До п'ятірки найпопулярніших жіночих імен країни увійшли Анастасія, Анна, Софія, Марія і Поліна. Серед чоловічих - Артем, Арсеній, Денис, Данило і Іван.

Що стосується регіонів, то в Харківській, Сумській, Донецькій і Луганській областях вже нерідкі такі імена, як Кіра, Урсула, Божена, а для хлопчиків - Вальтасар, Гордій і Доброслав.

У той же час в Тернополі та Івано-Франківську в моді більш звичні Марія, Соломія, Христина, Данило, Назарій та Святослав. Правда, є і оригінали. Так, в Івано-Франківській області хлопчика недавно назвали Ярошем - ймовірно, на честь екс-лідера «Правого сектора».

А в Києві стали з'являтися Меланії - саме так звуть дружину без п'яти хвилин президента США. Як і раніше дітей називають на честь героїнь серіалів. Наприклад, у Вінницькій області на світ з'явилася Міхріма - так звали героїню турецької саги «Чудовий вік» про Роксолану, а в Дніпрі і Києві тепер живуть Теони - тезки героїнь «Ігри престолів».

ВПЛИНУТЬ НА ДІТЕЙ

«Мода на незвичайні імена була завжди. Даздраперма (радянське ім'я - "Да здравствует Первое Мая") - це вже класичний приклад. Але слід не переборщити, оскільки «Теона Віталіївна» або «Ярош Васильович» колись підуть в школу, на роботу. І якщо їм буде не дуже зручно через свої імена, то і життя у них може скластися не так, як вони хочуть. Тим більше, якщо імена стосуються нинішніх політиків, адже невідомо, що у нас в країні буде через десять років, як до цих людей будуть ставитися», - каже дитячий психолог Ольга Лісовенко.

Нумеролог Тамара Полякова вважає, що яскраві імена можуть вплинути на долю дітей. «Імена - це як одяг, вони несуть додаткові характеристики і здатні підсилити існуючі якості. Наприклад, Наомі може вирости оптимісткою, Персея означає добробут. А взагалі імена мають циклічність. Сьогодні на дитячих майданчиках мало Кать, Тань і Оль, але через десять років мода на них знову може повернутися», - говорить нумеролог.

"Кілька разів на тиждень фіксуються спроби заходу": У ДПСУ розповіли, де найактивніші російські ДРГ

середа, 1 травень 2024, 1:45

Найактивніша діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп наразі фіксується на Сумщині. Вони намагаються перетнути державний кордон України у межах області по кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. . Про це в ефірі каналу "Ми – У...

Скарги на відлов далекобійників прямо під час рейсів: У ТЦК покоментували особливості мобілізації

середа, 1 травень 2024, 0:55

Як повідомляли Патріоти України, Асоціація міжнародних автоперевізників заявила, що на Закарпатті представники ТЦК зупиняють фури і мобілізують водіїв прямо з колес. В обласному центрі комплектування відреагували. . У повідомленні Закарпатського обласн...