На Камчатці стався новий землетрус і активізувалися вулкани

Також вулкани Камбальний і Ключевський викинули стовпи попелу, шлейф від яких поширився на 100 кілометрів в сторону Тихого океану.

Камчатка. Фото: 4gress.com800.

У Росії на східному узбережжі Камчатки стався землетрус магнітудою 4,8, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Сейсмічна подія відбулася в акваторії Тихого океану. Епіцентр знаходився на глибині близько 42 кілометрів за 121 кілометр на південний схід від Петропавловська-Камчатського. Енергетичний клас землетрусу склав 11,2", - розповів представник Камчатської філії Геофізичної служби РАН.

Зазначається також, що в різних районах в Петропавловську-Камчатському підземні поштовхи відчувалися силою до двох балів.

Разом з тим, як повідомляє місцеве управління МНС вулкани Камбальний і Ключевський викинули стовпи попелу на Камчатці.

"Згідно з супутниковими даними Камчатської групи реагування на вулканічні виверження, у понеділок вранці за місцевим часом на вулкані Камбальний зафіксований попільний викид. Висота викиду попелу склала до 7 тисяч метрів над рівнем моря", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з урахуванням напрямку вітру попільний шлейф поширився на 100 кілометрів у східному напрямку від вулкана, в бік Тихого океану. На шляху поширення попільного шлейфу населені пункти відсутні.

Крім того, в понеділок викид попелу на висоту 6 тисяч метрів над рівнем моря зареєстрований на вулкані Ключевський.

За даними рятувального відомства, за останні дні на вулкані сталося відразу кілька викидів попелу. Обом вулканам присвоєно підвищений "помаранчевий" код авіаційної небезпеки.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...