На Київщині зловмисники пограбували, заляпавши кров'ю, Музей-вагон злуки УНР та ЗУНР (фото)

Музей-вагон було відкрито в грудні 2001 року на залізничному вокзалі Фастова, але до цього часу він не мав жодного статусу, не був навіть філією державного музею, а відтак - не мав жодної охорони. Чим і скористались злодії.

Фото:http://prostir.museum/

Пограбування сталося нещодавно, а самі злодії винесли дуже багато цінних речей з музею. Про це повідомляє спеціалізований сайт Рrostir.museum, передають Патріоти України.

Зокрема, за інформацією завідувача Музею-вагону Едуарда Мондзелевського, приїхавши з відпочинку, він хотів провести заплановану екскурсію для громадян з різних регіонів країни.

Але коли завідувач музею разом з екскурсантами потрапили до історичного вагону, виявилося, що його пограбували. Злодії виламали замок у дверях вагону, а потім потрощили експозицію та стіни музею-вагону.

Більше того, вони викрали багато старовинних монет Австро-Угорської імперії, Німецької і Російської імперій. Також зникла срібна гривня часів Київської Русі. Тепер у музеї немає і козацького мідного кухля, бронзових речей та телефону першої половини ХХ ст.

Більше того, під час пограбування злодії порізалися склом вітрин, від чого заляпали своєю кров'ю майже усі виставкові вітрини та віконні шторки.

Завідувач Музею-вагону дивується, чому ніхто не побачив, як злочинці грабують історичний вагон.

Сам Музей-вагон було відкрито в грудні 2001 року на залізничному вокзалі Фастова. В схожому штабному вагоні, 1 грудня 1918 року відбулось підписання Договору про злуку Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Проте до цього часу музей не мав жодного статусу, не був навіть філією державного музею, а відтак - не мав ніякої охорони. Чим і скористались зловмисники.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...