На місці пам'ятника Леніну у Кривому Розі встановили статую Матері Божої (відео)

"Вождя світового пролетаріату" звалили ще у жовтні 2014 року місцеві активісти.

Статую Матері Божої відкрили у Кривому Розі. Фото:24 канал

П’ятиметрова бронзова статуя Матері Божої у Кривому Розі відтепер стоїть на гранітному постаменті, на якому ще донедавна був Ленін. Про це йдеться на сайті каналу 24, передають Патріоти України.

Його звалили у жовтні 2014 року місцеві активісти. До декомунізації цей район міста називався Жовтневим, після – став Покровським. Саме тому громада і вирішила звести саме такий пам'ятник.

Скульптор навіть розширив церковне бачення Покрови і осучаснив його космічним бачення.

"Покрова засяяла, як сонце, як космічний вогонь. Тобто в цій композиції я зобразив оце бачення сяяння сонця, такого космічного вогню. Вона піднялась над людьми, які зібралися," – сказав скульптор Володимир Токар.

Стати пенсіонером в Україні буде простіше: Кого стосується і що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 13:52

Через напад кремлівського карлика Путіна на Україну у багатьох людей стали виникати питання щодо ідентифікації документів, підтвердження термінів страхового стажу, отримання пенсій, передають Патріоти України. На щастя, частина цих питань тепер може ви...

У Раді збираються підвищити виплати одній з категорій пільговиків: Кого стосується

понеділок, 29 квітень 2024, 13:44

В Україні, де частини пенсіонерів можуть урізати пенсію на 50%, народні депутати зареєстрували законопроєкт № 11194, яким планується посилити соціальну допомогу українцям, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, передають Патріоти України. За...