На Новий рік в Києві встановлять ялинку заввишки 26 метрів

Символом зустрічі 2017 року стане "яворівська забавка".

Головна новорічна ялинка України, Київ, Софійська площа. Фото: EpochTimes.com.ua.

До Нового року більше двох місяців, а підготовка вже у розпалі. У компанії FolkUkraine, яка організовує свято на Софійській площі, повідомили, що новорічна ялинка столиці буде в висоту 26 метрів. Гілки прикрасять тисячею яворівських іграшок та гірляндами. Загальна довжина яких складе три кілометри. На ялинці засяють 42 тисячі ліхтариків, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Поблизу новорічного дерева буде встановлено величезну сцену з двома екранами та 10 фуд-кортів. Вони зможуть нагодувати 5 млн чоловік. Також на Михайлівській площі планують встановити колесо огляду. Урочисте відкриття ялинки заплановано на 19 грудня.

Символом зустрічі 2017 року стане "яворівська забавка". Київські художники вже закінчили розпис перших іграшок для столичної новорічної ялинки. Над кожною прикрасою майстри працювали кілька тижнів. Усі елементи розписані акрилом вручну та мають однаковий стиль дизайну. Середній розмір іграшки - близько 70 сантиметрів.

"Зараз яворівська іграшка повертається з небуття, - вважають в компанії FolkUkraine. - Цьому ремісництву вже більше 400 років. Іграшки роблять з осики — деревини-оберега. Вважається, вона захищає від нечисті."

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...