На першому енергоблоці Запорізької АЕС сталася НП

Енергоблок №1 Запорізької АЕС раптово відключився від енергомережі.

Запорізька АЕС. Фото: Слово і Діло.У неділю, 21 травня, о 15:09 енергоблок №1 Запорізької АЕС дією автоматики був відключений від енергомережі. Про це пише прес-служба прес-служба компанії "Енергоатом", передають Патріоти України.

Наразі в компанії з'ясовують причини спрацювання автоматики.
"В даний момент на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 3 енергоблоки. Сумарна потужність генераторів становить 2670 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що радіаційний фон в районі Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген/годину. Це відповідає природному радіаційному фону.
Нагадаємо, Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - в 1985, третій - в 1986, четвертий - в 1987, п'ятий - в 1989, шостий - в 1995 році.

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...

Загиблому було лише 20: Убивство поліцейського на Вінниччині зафіксувала бодікамера (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:45

Унаслідок стрілянини сьогодні вночі на Вінниччині загинув поліцеський, а його напарник зазнав поранень. Трагічну подію зафіксувала на відео бодікамера правоохоронця, передають Патріоти України.