На узбережжі Чорноморська елітні котеджі поповзли в море (відео)

Через хаотичну забудову грунт щорічно зсувається, тягнучи за собою будівлі.

Зсув грунту. Фото:  odesa.depo.ua.

За даними експертів, хаотична забудова на узбережжі призводить до щорічних зсувів. Місцеві з допомогою дрона зняли відповідний відеоролик і виклали в Інтернет, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК.

"Майже після кожного дощу, після кожної зими відбувається зсув ґрунту, а будинки поступово сповзають у море", – написали в описі.

На відео видно, що десятки маєтків пішли тріщинами, а деякі взагалі зруйновані. Також знищена дорога до будинків, уламки якої разом із залишками від парканів лежать на новостворених схилах.

Автор відео стверджує, що тільки за минулі вихідні тріснули два нових будинки, побудовані поблизу моря. Причиною цієї ситуації є хаотична забудова узбережжя, яка проходить у місті з 90-х років.років.

Бронювання від мобілізації подовжено для ще однієї категорії військовозобов'язаних: Що варто знати

понеділок, 6 травень 2024, 13:22

Кабінет міністрів подовжив на місяць термін дії відстрочки від призову для працівників "Укрзалізниці". Про це йдеться в постанові уряду № 492 від 3 травня "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних працівників залізничного транспорту", передають ...

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...