На війні як на війні: Шкільні друзяки зустрілися в пеклі АТО (фотофакт)

Мешканці столиці, як дружили багато років тому, а потім втратили зв'язок один з одним, зустрілися на Великдень.

Друзі зустрілися на фронті. Фото: "Фейсбук".

Великоднім дивом стала зустріч в зоні АТО двох шкільних друзів, які втратили один одного в дорослому житті. Зустрілися вони біля Авдіївської промзони. Про це у себе в "Фейсбуці" написав журналіст Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.

"Пасхальные чудеса. Эти ребята, "Мирон" и "Димон", дружили в школе, и потеряли друг друга в водовороте взрослой жизни. И вот, накануне Пасхи, вдруг встретились на линии фронта, на самом "передке" возле Авдеевской промзоны. Чудо! Их позиции оказались рядом. Типичные жители столичного Академгородка, "физики-лирики", в мирной жизни они шли путем своих родителей. "Мирон" исследует историю Киева. "Димон" строит самолет.

"Кстати, это тест, какую школу нужно выбирать для детей", - говорит "Мирон". - "Если своих однокашников встречаешь на фронте, значит, учили нас правильным вещам". Кстати, оба объявили на сегодня личное перемирие. В одностороннем порядке. Сказали, что стрелять не будут. Христос Воскресе!" - написав журналіст.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...