НАБУ і САП не ворухнули і пальцем: Документи "чорної каси" заповнював брат регіонала, який благополучно втік з України - ЗМІ

Євгену Калюжному не оголосили про підозру за жодним кримінальним провадженням.

Інформацію про виплати в документи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів вносив Євген Калюжний, брат екс-депутата Верховної Ради, регіонала Віталія Калюжного. Про це DT.UA повідомили декілька "донорів" "чорної каси" Партії регіонів, передають Патріоти України.

За словами автора статті, ймовірний фігурант справи про "чорну бухгалтерію" регіоналів покинув країну, так і не отримавши від НАБУ або САП оголошення про підозру за жодним кримінальним провадженням.

"Одразу кілька "донорів" партійної каси ПР підтвердили, що інформацію про виплати вносив до ч/б Євген Калюжний, брат колишнього депутата від Опозиційного блоку Віталія Калюжного. Але на даний час громадянин без депутатської недоторканності, який власною рукою заповнював принаймні частину документів "чорної бухгалтерії", залишив межі країни", – йдеться в статті.

При цьому, зазначається, що у відповідях на інформаційні запити видання про долю Євгена Калюжного НАБУ і САП визнали, що досі не оголосили йому про підозру по жодному з кримінальних проваджень.

11 листопада у НАБУ заявили, що готові оголосити перші підозри фігурантам справи про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів, хоча ще в кінці вересня Артем Ситник заявляв, що перші звинувачення у справі можуть бути передані до суду у жовтні.

Як повідомлялося раніше, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх і нинішніх високопоставлених посадовців.

Мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" ПР із загальними виплатами на суму близько $2 мільярдів. Трепак розповів, що матеріали "чорної бухгалтерії" ПР дають можливість проаналізувати зв'язки представників нинішньої влади з попередниками і їх відносини безпосередньо під час протестів на Майдані.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...