Начальство хоче "показухи": Київські копи розповіли, що їх не влаштовує в роботі

Хоч поліція і нова, але методи керівництва залишилися старі.

Близько чверті патрульних перевелися в інші управління. Фото: 112.

Багато київських поліцейських втратили інтерес до своєї роботи, що стало причиною масового переведення патрульних в інші управління. Кадрова криза серед правоохоронців розпочалася ще в листопаді минулого року. Якщо в серпні та вересні столичні вулиці патрулювали 400 поліцейських, то в останній день осені - 375, відповідно і середній час прибуття екіпажу на виклик збільшився з 8:23 хвилин у вересні до 09:09 у листопаді. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Начальство хоче "показухи"

"Обозреватель" поспілкувався з кількома патрульними поліцейськими, які працюють з початку заснування Департаменту патрульної поліції в липні 2015-го. Хлопці поскаржилися, що правоохоронна система не змінюється і начальству, як і раніше, необхідні безініціативні виконавці.

"На вокзалі "Київ-Пасажирський" ми затримали людину, яка підозрювалася в скоєнні кримінального злочину. Почали оформляти, але тут дзвонить начальник по вокзалу і кричить, щоб ми кидали все, тому що в приміщенні вокзалу немає жодного правоохоронця і що якщо комбат приїде , то всім задасть прочухана. Однак ми з товаришем пішли тільки після того, як оформили затримання підозрюваного", - розповів патрульний.

Інший поліцейський повідомив, що коли 8 квітня на вулиці Банковій активісти палили шини, начальство вимагало від їхнього екіпажу залишити чергування в районі, мчати в центр, гальмувати всі мікроавтобуси і перевіряти, чи немає в них активістів з покришками.

"Це при тому, що в центрі було повно поліцейських, а в нашому районі була маса викликів, і екіпажі не встигали на них приїжджати. При цьому, на якій підставі ми повинні були зупиняти автомобілі? Однак начальство це не цікавило, і воно просто хотіло вислужитися перед владою. Я вважаю, що такого роду накази є злочинними", - розповів правоохоронець.

Неефективне законодавство

Багатьох хуліганів і дебоширів, затриманих за адміністративне порушення, копи змушені відпускати, тому що суди не розглядають справи після шостої вечора, а в деяких прийом взагалі до 11:00. В результаті затриманих доводиться відпускати і потім надсилати їм повістки з вимогою з'явитися до суду. Природно, багато хто не приходять, більш того, багато хто бачать в цьому слабкість системи і вірять в свою безкарність.

"Правоохоронець адже не триматиме зловмисника весь час в управлінні, доводиться відпускати, а цей зловмисник потім піде знову вітрини громити", - кажуть патрульні.

Був випадок, коли жінка викликала поліцейських і зі сльозами благала їх забрати її п'яного чоловіка, який погрожував вбити її. У копів за законодавством не було підстав забирати чоловіка тільки через те, що він робив усні погрози. Патрульні поїхали, а через півтори години знову приїхали: нелюд виконав обіцянку і вбив жінку.

"Але ж багато хто з нас щиро хочуть допомогти людям, але ми не можемо через неефективну правоохоронну систему. Тому, деякі з нас, щоб вправити бешкетникові мізки, відступають від норм законодавства та на свій страх і ризик застосовують щодо його фізичну силу" , - розповів один з копів.

Постійне навчання

Після провальної погоні, під час якої патрульний Сергій Олійникзастрелив 17-річного підлітка, керівництво організувало поліцейським численні тренування, де з копами проводять тактичні заняття, в тому числі навички стрільби. Однак тренуватися копи повинні у вихідні, яких у них, до слова, не так багато.

Психологічне навантаження і відсутність перспектив змін в роботі спонукають багатьох правоохоронців шукати себе в інших напрямках, тому молоді люди залишають патрульну службу і переводяться, хто працювати з документами, хто в працівники збройового складу, а хто на КПП. Що стосується зарплати патрульного, то тут ніяких негативних змін не відбувається, всі патрульні поліцейські отримують близько восьми тисяч гривень на місяць.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...