Начхавши на "Іскандери": США перекидають до Польщі важку танкову бригаду

Бен Ходжес заявив, що основа бригади залишиться в Польщі, бо це - ідеальне місце, з якого можна легко пересуватися на північ та на південь

Американський танк. Фото: www.sciencedebate2008.com

У лютому 2017 року до Польщі буде перекинута важка танкова бригада армії США. Про це в інтерв'ю "Радіо Польща" заявив командувач сухопутними військами Сполучених Штатів в Європі Бен Ходжес, повідомляють Патріоти України.

Розповідаючи про те, як будуть реалізовуватися рішення, прийняті під час саміту НАТО у Варшаві, Ходжес зазначив, що "мова йде, в першу чергу, про посилену передову присутність, а також про зобов'язання США розмістити в Східній Європі важку танкову бригаду".

"Що стосується батальйонів посиленої передової присутності, це буде група бронемашин, яка базуватиметься в Німеччині. Це відмінний підрозділ, добре підготовлений спеціально для цієї місії. Що стосується військ посиленої передової присутності, які прибудуть в середині весни, то вже в кінці квітня вони будуть в повній боєготовності під керівництвом командування НАТО. Дислокуватися ці війська будуть в районі міста Ожиш, поблизу 16-ї польської дивізії ", - сказав Ходжес.

"Щодо важкої танкової бригади, в середині січня вона прибуде з Форту Карсон в Колорадо в порт Бремерхафен в Німеччині, а звідти - дуже швидко, в рамках навчань, буде перекинута в західну Польщу. Таким чином, вже до середини лютого вся бригада буде на місці, після чого почнеться процес, який ми називаємо RSOI - прийом, організація, поступальний рух, інтеграція. Як тільки цей процес завершиться, важка танкова бригада почне свою 9-місячну ротаційну присутність. Частина її буде перебувати в балтійських країнах, ще частина - в Румунії та Болгарії, але основа - залишиться в Польщі ", - зазначив генерал.

Він вказав, що основа бригади залишиться в Польщі, тому що це - ідеальне місце, з якого можна легко пересуватися на північ та на південь. "У цієї країни дуже хороша локалізація. Швидше за все, навесні на авіабазі в Повідзе також буде розміщуватися батальйон ВПС ", - додав Ходжес.

Краще підготуватися: Як не залишитися без зв'язку та інтернету при відключенні світла

четвер, 9 травень 2024, 9:50

Через масований удар по енергетиці 8 травня 2024 року в усіх областях України можуть запровадити графіки відключення світла. Вже відомо, що пік очікується увечері з 18:00 до 23:00. Мобільний зв'язок . Через нестабільне електропостачання в мережах може...

"Військо потребує людей": Жорін заявив про необхідність "негативної мотивації" для ухилянтів

четвер, 9 травень 2024, 8:50

Наразі немає можливості мотивувати українців йти до війська лише заохоченнями. Адже зараз на кону - майбутнє всієї держави та нації. Таку думку висловив екскомандир "Азову", заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. "Я багато пишу про мобілізацію, тому ...