Надія України: Львівський школяр посів перше місце на міжнародних дебатах

Хлопець випередив 24 конкурентів, з 12 країн Європи.

Ярема-Лука Єлейко посів перше місце у фіналі Міжнародних молодіжних дебатів у Словаччині, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МОН.

"Учень львівського ліцею 28 Ярема-Лука Єлейко переміг у XII Міжнародному фіналі Міжнародних молодіжних дебатів, який проходив 20 вересня 2018 року у Братиславі (Словаччина)", - повідомили у відомстві.

Загалом у цьому етапі конкурсу взяли участь 24 школярі-переможці національних змагань, що посіли перші та другі місця в 12 країнах Центральної та Східної Європи. Протягом тижня у Братиславі вони змагалися в міжнародних кваліфікаційних раундах і півфіналі.

Ярема-Лука Єлейко став кращим серед чотирьох учасників, які вийшли у фінальні дебати довкола теми "Чи повинні канали теле- та радіомовлення бути краще захищеними від впливу уряду?".

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...