Надійний друг, на якого можна було покластись: Сотні криворіжців на колінах прощалися з загиблим на Луганщині сержантом Майбородою (відео)

Побратими героя розповіли, що Денис Майборода був командиром відділення. Він завжди говорив не "вперед!", а "за мною".

Прощання з Денисом Майбородою в Кривому Розі. Фото:https://1kr.ua/Понад 400 криворіжців 3 травня прийшли попрощатись із загиблим в зоні проведення АТО Денисом Майбородою. "Усі жертви наших дітей недаремні. Вони в пам'яті. Вони вплітаються в дерево нашого народу. Вони породять добрі плоди". З такими словами звернувся до присутніх кількох сотень криворіжців святий отець, що правив панахиду за убієнним воїном. Про це йдеться на сайті Перший криворізький, передають Патріоти України.

Боєць загинув у Попаснянському районі Луганської області 30 квітня. Він отримав смертельні поранення в результаті мінометного обстрілу ворога.

Товариш по службі Дениса Майбороди із позивним "Смайл" говорить про бойового побратима: "За останні кілька днів я бачив стільки чоловіків, які плакали. Я стільки не бачив за все життя чоловіків, які б плакали. Це був чудовий солдат своєї країни. Надійний друг, на якого можна було покластись...".

Солдати разом служили з 2015-го року. За два роки фронтової чоловічої дружби сержант Майборода запам'ятався однополчанам чоловіком, який завжди йшов попереду.

За словами побратимів, командир 2-го відділення 1-го взводу роти глибинної розвідки 131-го окремого розвідувального батальйону, польової пошти В1109 Денис Майборода виконував свої обов'язки сумлінно і відповідально. Боєць із позивним "Смайлик" говорить: "Денис був командиром відділення. Він говорив не "вперед!", а "за мною". Це багато про що говорить, як на мене".

Провести земляка в останню путь приїхало кількасот працівників "Кривбасзалізрудкому", однокурсники, волонтери, бійці з 40-го батальйону, 17-ї танкової бригади, добровольці, представники міськради та виконкому Покровського району.

"Які це Дні Перемоги, коли йде війна? Коли вбивають наших синів, дочок, наших братів. Коли кати із ненависті відносяться до нас, а ми все одно їх любимо. Ми християни. Ми молимось за мир у державі нашій. За тих, хто почав цю війну", - під час проповіді сказав священник Української православної церкви Київського патріархату.

У Дениса Майбороди залишився син-підліток Дмитро. Криворіжці, прощаючись із загиблим героєм, стали на коліна.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...