Надрукували на 3D-принтері: У Дубаї побудували унікальне офісне приміщення (фотофакт)

Для реалізації проекту знадобився 3D-принтер розмірами 12х36 метрів в ширину і довжину та 6 метрів у висоту.

Офіс, зведений компанією Winsun Global. Фото: novate.ru.

У минулому році влада Дубая і китайська компанія Winsum Global презентували концепт офісної будівлі, роздрукованої на 3D-принтері. Розробники заявляли, що зведення їх проекту займе трохи більше тижня ... І ось нарешті ідея офісної будівлі, побудованої за допомогою тривимірного друку, втілилася в реальність. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Буквально на днях в Дубаї відбулася урочиста презентація офісної будівлі «Office of the Future», роздрукованої на 3D-принтері. Для реалізації проекту знадобився 3D-принтер розмірами 12х36 метрів в ширину і довжину, і 6 метрів у висоту. Сім монтажників, десять електриків та інших фахівців старанно працювали, щоб здати абсолютно функціональний офіс всього за 17 днів.

Всередині будівлі є всі необхідні комунікації: електрика, вода, система кондиціонування повітря. Серед іншого, віконні склопакети зі спеціальними світлофільтрами, які не пропускають шкідливі промені палючого сонця.

Фахівці кажуть, що при використанні 3D-друку, кількість будсміття скоротилося на 50% в порівнянні зі стандартними методами.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...