Найстаршому було 82 роки: Список 12 Героїв, загиблих у Маріїнському парку і на вулиці Інститутській вранці 18 лютого 2014 року

Мета в жорстокого розгону була придушити готовність Майдану до опору і тероризувати людей застосуванням вогнепальної зброї, убитими і пораненими.

У Маріїнському парку 18 лютого 2014 року. Фото: соцмережі.

18 лютого 2014 року. Мирна демонстрація біля Верховної Ради в Маріїнському парку і на Інститутській атакована підрозділами збройних бандитів, організованих в Харкові нинішнім мером Харкова Геннадієм Кернесом і ватажком бандформування "Оплот" Євгеном Жиліним - організатором конвертаційних центрів і одним з ділків тіньового фінансового ринку. Бандити спровокували зіткнення, вони зробили свої перші постріли на ураження, нагадують Патріоти України.

Підрозділи "Беркут" і внутрішніх військ закидали демонстрантів світло-шумовими гранатами російського виробництва "Зоря-2", обстріляли гумовими кулями і почали жорстокий силовий розгін. Розгін був проведений з показною жорстокістю - людей без всяких законних підстав жорстоко били, навмисно наносячи тяжкі травми. Бандити стріляли з бойової зброї на ураження, міліція била дробом і картеччю нарівні з гумовими кулями.

Мета розгону була - придушити готовність Майдану до опору і тероризувати людей застосуванням вогнепальної зброї, убитими і пораненими. Побоїще в Маріїнському парку - це повністю відповідальність влади Януковича. Саме після атаки бандитів і "Беркута" полилася кров. Це спровокувало зіткнення на Інститутській, нову кров.
А після подій на Інститутській о 19.00 18 лютого під керівництвом Антитерористичного центру Служби безпеки України почалася операція зі штурму Майдану - операція "Бумеранг". Багато учасників операції "Бумеранг" в СБУ не тільки продовжують служити, але навіть отримали генеральські звання, просуваються по службі.
Згідно з матеріалами розслідування управління спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергія Горбатюка і вивчення свідчень очевидців, в ході зіткнень вранці 18 лютого 2015 року загинуло 12 активістів Євромайдану. За офіційними даними, понад 40 людей отримали вогнепальні поранення картеччю і дробом. Сотні отримали травми і каліцтва в результаті побиття, в тому числі важкі.
Жоден співробітник правоохоронних органів в ході зіткнень на Інститутській і в Маріїнському парку не був убитий, хоча кілька десятків отримали вогнепальні поранення - потрапляння дробу, картечі і куль пістолета ПМ. Всі ці поранення були отримані співробітниками міліції вже після того, як були вбиті демонстранти. Народ почав захищатися - але на спуск ескалації і насильства натиснула влада за змовою з бандитами. Перші двоє ВВшників були вбиті в іншому місці - на Хрещатику приблизно о 17.00. До цього часу всі 12 Героїв, яких ви бачите, вже загинули або перебували при смерті.
Народ на Майдані відбивався вже не від правоохоронців - а від убивць. Зіставивши всі дані, можна припустити, що першим загинув від пострілу бандитів в Маріїнському парку Володимир Юрійович Кіщук.

2. Корчак Андрій Богданович.

3. Мазур Артем Анатолійович.

4. Сердюк Ігор Миколайович.

5. Володимир Бойков.

6. Шаповал Сергій Борисович.

7. Нечипоренко Анатолій Ілліч.

8. Наконечний Іван Максимович.

9. Дідич Сергій Васильович.

10. Дворянец Антоніна Григорівна.

11. Зураб Хурция.

12. Віктор Прохорчук.



Джерело: Цензор.НЕТ

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....