"Найстрашніше - його ліки, їх заборонили мати при собі, а без них він ніяк": Донька Ільмі Умерова розповіла про умови утримання батька в психдиспансері Сімферополя (відео)

Рідні дуже стурбовані, оскільки тиждень тому Умерова госпіталізували із зали суду в передінфарктному стані з дуже високим тиском.

Фото:facebook

Поміщений в психіатричний диспансер в окупованому Криму співробітниками Федеральної служби безпеки РФ заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров позбавлений можливості контролювати прийом ліків, хоча хворий на цукровий діабет і має регулярно пити пігулки. Про це у своєму Facebook повідомила його дочка, Айше Умерова, інформують Патріоти України.

Вона також розповіла про умови утримання батька в стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі.

"Відділення номер 9, де утримують відносно мирних пацієнтів (загальне чоловіче відділення) та тих, кого направили на судово-психіатричну експертизу, які не містяться під вартою. Відділення представляє собою закритий двір, з гратами і замком.

Оскільки на першому поверсі відділення зараз проводиться ремонт, багато хворих лежать в коридорах і прямо на вулиці (під навісом). Батько, наскільки я знаю - а в палату нікого пускати не дозволено, - поміщений на другий поверх. у палаті має бути один", - написала вона.

За словами Умерової, за розпорядженням слідчого побачення з рідними для її батька заборонені.

"Поки ж дозволені тільки передачі їжі два рази в день (і то, список того, що можна принести, дуже обмежений). Телефон вилучили лікарі. Зв'язку з ним ніякого немає ... Заборонені ремені, шнурки (навіть шнурок з шортів висмикнули), навіть ложки ... Їсти можна тільки в окремій кімнаті. Душ, туалет, раковина - все загальне на поверсі. В палату не можна заносити нічого, все зберігається у санітарів", - повідомила вона.

Айше Умерова підкреслила, що найбільше стурбована тим, що її батькові не можна мати при собі ліки.

"Найстрашніше - його ліки: заборонили мати при собі, все у медсестри на першому поверсі, і, більш того, сказали, що тепер їх лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. А при його захворюваннях він протягом багатьох років регулярно приймає кілька препаратів і без них він ніяк - хвороба Паркінсона III ступеня, гіпертонія, цукровий діабет", - заявила вона.

Дочка заступника голови Меджлісу додала, що рідні дуже стурбовані, оскільки тиждень тому Умерова госпіталізували із зали суду в передінфарктному стані з дуже високим тиском.

"Для нас найголовніше - його здоров'я, а не маючи з ним ніяких контактів, ми не можемо бути впевнені, що він нормально себе почуває", - підсумувала вона.

Нічний удар по стратегічним об'єктам окупантів в Криму: Севастополь залишився надовго без світла, у школах скасували навчання

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:56

В окупованому Севастополі після нічної атаки призупинено роботу підстанції, у місті - точкові знеструмлення, скасовано заняття у всіх школах, закладах середньої освіти і дитячих садках. Про це повідомив окупаційний керівник анексованого міста Михайло ...

Незаконна стояв від "другого пришестя" Януковича: У Києві вночі знесли храм-МАФ Московського патріархату незаконно побудований біля фундаментів Десятинної церкви Х ст.

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:40

17 травня у Києві демонтували будівлю, яку всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада УПЦ МП на території Національного музею історії України в буферній зоні об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монаст...