"Найстрашніше - його ліки, їх заборонили мати при собі, а без них він ніяк": Донька Ільмі Умерова розповіла про умови утримання батька в психдиспансері Сімферополя (відео)

Рідні дуже стурбовані, оскільки тиждень тому Умерова госпіталізували із зали суду в передінфарктному стані з дуже високим тиском.

Фото:facebook

Поміщений в психіатричний диспансер в окупованому Криму співробітниками Федеральної служби безпеки РФ заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров позбавлений можливості контролювати прийом ліків, хоча хворий на цукровий діабет і має регулярно пити пігулки. Про це у своєму Facebook повідомила його дочка, Айше Умерова, інформують Патріоти України.

Вона також розповіла про умови утримання батька в стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі.

"Відділення номер 9, де утримують відносно мирних пацієнтів (загальне чоловіче відділення) та тих, кого направили на судово-психіатричну експертизу, які не містяться під вартою. Відділення представляє собою закритий двір, з гратами і замком.

Оскільки на першому поверсі відділення зараз проводиться ремонт, багато хворих лежать в коридорах і прямо на вулиці (під навісом). Батько, наскільки я знаю - а в палату нікого пускати не дозволено, - поміщений на другий поверх. у палаті має бути один", - написала вона.

За словами Умерової, за розпорядженням слідчого побачення з рідними для її батька заборонені.

"Поки ж дозволені тільки передачі їжі два рази в день (і то, список того, що можна принести, дуже обмежений). Телефон вилучили лікарі. Зв'язку з ним ніякого немає ... Заборонені ремені, шнурки (навіть шнурок з шортів висмикнули), навіть ложки ... Їсти можна тільки в окремій кімнаті. Душ, туалет, раковина - все загальне на поверсі. В палату не можна заносити нічого, все зберігається у санітарів", - повідомила вона.

Айше Умерова підкреслила, що найбільше стурбована тим, що її батькові не можна мати при собі ліки.

"Найстрашніше - його ліки: заборонили мати при собі, все у медсестри на першому поверсі, і, більш того, сказали, що тепер їх лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. А при його захворюваннях він протягом багатьох років регулярно приймає кілька препаратів і без них він ніяк - хвороба Паркінсона III ступеня, гіпертонія, цукровий діабет", - заявила вона.

Дочка заступника голови Меджлісу додала, що рідні дуже стурбовані, оскільки тиждень тому Умерова госпіталізували із зали суду в передінфарктному стані з дуже високим тиском.

"Для нас найголовніше - його здоров'я, а не маючи з ним ніяких контактів, ми не можемо бути впевнені, що він нормально себе почуває", - підсумувала вона.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...