"Найвищою нагородою на фронті є почути слово "дякую" - лікар-хірург, який рятував бійців на Донбасі (фото)

Досвідчений медик з Волині провів у зоні бойових дій 13 місяців і зазначає, що моральний дух багатьох бійців викликає повагу.

Андрій Павлусик (третій зліва) з побратимами на фронті. Фото:Волинь новаНезважаючи на обстріли, військові медики часто в дуже складних польових умовах рятують життя людей. Їх на фронті називають янголами у білих халатах. Про лікаря-хірурга із зони АТО з Маневичів Волинської області Андрія Павлусика, який провів на Донбасі 13 місяців, пише Волинь нова, зазначають Патріоти України.

Лікар почав допомагати ще під час Майдану. Разом з трьома товаришами він відправився до Києва після перших чотирьох смертей. З початком бойових дій на Донбасі він відправився в зону АТО.

"Якось нашу медроту підняли по бойовій тривозі, потрібно було їхати в екіпажі так званого Святого Миколая. Звичайними словами, це просто консервна банка. Безпечніше було взяти УАЗ, він маневрений.

Обидва автомобілі не тримають кулю, там броня нульова. Але Бог рятував. Доводилося постійно виїжджати до хлопців - забирати поранених і хворих, підвозити медикаменти. Крім поранених осколками або кулями, багато бійців, які постраждали від вибухових хвиль.

Завдання медика на передовій - перш за все зупинити кровотечу, а потім - в госпіталь. Хоча мені відразу казали: "Ти в першу чергу офіцер, а далі можеш собі нагадати, що колись був хірургом". Тому доводилося воювати, як всім", - розповів Андрій.

Лікар розповів, що війна б'є по психіці бійців. "Чим більше хлопці будуть стояти без роботи, тим більше вони будуть пити, які б штрафи не вводили. Ця позиційна війна дуже б'є по психіці: їх" накриває ", а вони мовчать. Хоча моральний дух багатьох бійців викликає повагу. Незважаючи на поранення, вони знову рвуться на передову", - додав він.

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...

Незворотний процес? Експерт попередив про демографічну катастрофу в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 9:58

Однією з ключових проблем розвитку людського капіталу України є катастрофічна демографічна ситуація. Станом на 2024 рік індекс скорочення населення складає понад 1,0%. Тривала фаза повномасштабного вторгнення лише пришвидшує цей процес. Країна продовжу...