Найзатятіший борець за незалежність уряду УНР: В Києві нарешті з'явиться пам'ятник Симону Петлюрі

На місці радянських меморіалів в Україні мають з'явитися пам'ятники учасникам Української революції 1917-1921 р.р.

Пам'ятник Симону Петлюрі з'явиться у Києві. Ілюстрація:bastion.tv

В рамках виконання указу президента про заходи з відзначення сторіччя подій Української революції 1917-21 років у Києві може з'явитися пам'ятник Симону Петлюрі та іншим діячам УНР. Про таку можливість розповів директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC-Україна.

"Важливим аспектом цього указу є та його частина, яка спонукає до встановлення місць пам'яті, пов'язаних з революцією 1917-1921 рр ...", - зазначив В'ятрович у п'ятницю під час спільного брифінгу з Адміністрацією президента .

"Дуже важливо, щоб у Києві нарешті з'явився пам'ятник Симону Петлюрі - головному отаману Української народної республіки, людині, яка фактично став символом цього руху", - зазначив В'ятрович.

Під час Української революції 1917-21 років Симон Петлюра очолював збройні сили Центральної ради і УНР, пізніше був головою Директорії УНР. В радянській історіографії вважався одним з лідерів "українського буржуазного націоналізму"

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...