Нахабність "колядника": Екс-суддя Зварич подав позов проти ВР з вимогою компенсувати моральну шкоду

Звільнившись за "законом Савченко", Зварич також вимагає відновити його на попередній посаді.

Ігор Зварич. Фото:Обозреватель

Екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич, засуджений за корупцію і звільнений за "законом Савченко", подав позов проти Верховної Ради, вимагаючи відновити його на посаді. Про це пише Galinfo, зазначають Патріоти України.

Відповідний позов зареєстрований Львівським окружним адміністративним судом під номером 2а-475/09/1370 і призначений до розгляду на 21 листопада. Засідання розпочнеться о 11.30.

"Позивач вимагає визнати незаконною і скасувати постанову Верховної Ради, а також відшкодувати моральну шкоду", - наголошується в повідомленні.

Зварич судитиметься з Верховною Радою, а суть позову - визнання незаконною (недійсною) та скасування постанови, поновлення на посаді судді та відшкодування моральної шкоди.

Як говориться в постанові суду про прийняття адміністративної справи до провадження від 27 жовтня 2016 року, третьою особою в процесі буде Вища рада юстиції.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за звинуваченням у хабарництві в грудні 2008 року. Під час обшуків у кабінетах і квартирах судді і його 6 колег правоохоронці виявили та вилучили $1 млн. та 2 млн. гривень.

Суддя заявив, що збирався передати гроші, знайдені в його кабінеті, церкві, щоб допомогти малозабезпеченим, а гроші, знайдені в кабінетах його колег, за словами Зварича, нібито призначалися на ремонт приміщення суду, де він працював.

За словами Зварича, частина грошей потрапила до нього в кабінет як результат традиційного народного обряду "засівання".

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...