Нахабності нема меж: У Росії завели справу на Героя України та ще шістьох комбригів

Серед інших в РФ хочуть судити Сергія Шапталу, який отримав орден "Золота зірка" за виведення бійців 128-ї бригади з оточення під Дебальцевим.

Сергій Шаптала. Фото: прес-центр Міноборони України

У РФ заочно звинувачують в "військових злочинах" ще сімох командирів зі Збройних Сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії, передають Патріоти України.

Серед обвинувачених - комбриг 128-й ОГПБр полковник Сергій Шаптала, 53-й ОМБр Олександр Грузевич, 58-й ОМПБр підполковник Михайло Драпатий, 40-й ОАБр полковник Сергій Панченко, 56-й ОМБр полковник Сергій Перець, 54-й ОМБр підполковник Володимир Горбатюк і 36-й ОБрМП полковник Дмитро Делятицький.

Шаптала є Героєм України, який під час інтенсивних боїв на Дебальцевському плацдармі на початку 2015 року зумів вивести своїх бійців з оперативного оточення. Влада країни-агресора закидає українським командирам "застосування заборонених засобів і методів ведення війни".

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...