"Нам дуже сильно почали промивати мізки по телевізору про фашистів, бандерівців і так далі": Екс-боєць АТО про те, як наслухавшись роспропаганди у 2014, намагався стати бойовиком "ДНР"

Колишній АТОвець зізнався, що коли в Краматорськ прийшла українська армія, він зрозумів, що є дурнем, який повівся на маячню окупантів, тому вирішив спокутувати свою вину перед Україною і став бійцем батальйону "Донбас"

Олександр Проскурін. Фото:Цензор.нет

Командир навчального взводу Київського військового ліцею ім. І. Богуна (КВЛ), колишній боєць антитерористичної операції (АТО) Олександр Проскурін заявив, що, наслухавшись історій про "карателів", в 2014 році кілька разів намагався стати бойовиком так званої "Донецької народної республіки" ("ДНР"). Про це він розповів виданню Цензор.нет, передають Патріоти України.

За словами Проскуріна, коли почався Майдан, він жив у Харкові.

"Ми з друзями дивилися на те, що відбувається в Києві, по телевізору приблизно так, що ми тут бабло рубаємо, життя прекрасне, а вони там виступають, не ясно навіщо. Адже нас так все життя вчили: думай тільки про себе, одвічне "моя хата з краю"…"- зазначив екс-боєць АТО.

Він уточнив, що, коли РФ анексувала Крим, було обурення, що забрали українське.

"А потім нам дуже сильно почали промивати мізки по телевізору про фашистів, бандерівців і так далі. І та сторона набагато могутніше підносила свою інформацію, ніж Україна, втім, як і зараз. І тут у мене понеслися традиційні для ватника думки "Діди воювали, Путін прийди... і так далі". Навесні 2014 року я приїхав додому, пробув до травня там, а потім поїхав до Білорусі працювати в казино. Пропрацював півтора місяці, надивився білоруських каналів, а там картинка така ж, як на російських каналах. І я знову вирішив, що все - треба йти воювати за "ДНР", - розповів Проскурін.

Командир зазначив, що приїхав до Донецька, але там було тихо, жодного військового. Коли сів у маршрутку додому в Краматорськ, наслухався страшних історій про те, як карателі, негри і поляки вбивають людей і топлять їх в озері в Слов'янську.

"У результаті я кілька разів намагався потрапити в "ополчення", але весь час щось не зросталося: перший раз не було зброї, другий не було людини, яка записує, не складалося, в загальному. А тоді в Слов'янську вже була п*здячка, але мене, як Бог відвів, від того, щоб я потрапив в бойовики.

І коли в Краматорськ прийшла українська армія, я зрозумів, що ось тепер буде дуже жорстко, але пройшов день-два-три, а в місті ніяких жахів не відбувається. Ніхто нікого не вбиває, немає згвалтованих і повішених, на площах нікого живцем не спалюють - і тут я почав розуміти, що я дурень, тобто, що мене дуже сильно обдурили, а я вівся, як і багато інших", - пригадав екс-боєць АТО.

За словами Проскуріна, тоді він зрозумів, що потрібно спокутувати провину перед Україною і вирішив йти у військкомат.

"Прийшов, запитав про мобілізацію, сказали, що поки не буде. З'явився знову через тиждень, а на мене так дивляться на КПП і кажуть: "А ти проти кого зібрався воювати, синку?" Я тоді ще подумав, що, ох, с*ка, ну постривай. Прийшов додому, лазив по інтернету, знайшов координати "Донбасу" - і написав заявку.

Через кілька днів у мене запитали, чи можу я бути в Курахово 18 серпня, і додали, що поки все буде без документів, без оформлення. Я сказав, що мені нічого й не треба. Коли я збирався, моя мати, звичайно, почала голосити, що вб'ють і так далі, але мені на той момент було 25 років - і рішення я приймав сам. Тим більше, що і так мало не вліз не туди - в "ДНР", - підсумував він.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...