Напередодні свят: Експерти розказали, як вибирати мандарини, щоб не завдати шкоди здоров'ю

Ні для кого не секрет, що під час вирощування фрукти підлягають обробці певними видами пестицидів і агрохімікатів. І щоб потрапити на наші ринки, вони долають чималий шлях.

Ілюстрація: ЖЖ

Так і приваблюють нас своїм помаранчевим кольором ці заморські фрукти. Очі розбігаються від розмаїття сортів і цін. Можна купити дуже солодкі мандарини або з легкою кислинкою. Вони є одними з найбільш популярних цитрусових. Це не тільки дуже смачний, але й корисний фрукт, що містить безліч корисних властивостей, повідомляють Патріоти України

За вмістом вітамінів, корисних кислот і мікроелементів мандарини належать до групи рекордсменів. У них містяться вітаміни С, А, D, групи В та мікроелементи - калій, натрій, магній, кальцій, залізо.

Проте не слід забувати, що цей цитрус протипоказаний людям, які страждають на виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки, та не рекомендується хворим на гастрит з підвищеною кислотністю шлункового соку. Пов’язано це з тим, що кислота, яка входить до складу мандаринів, досить сильно подразнює слизову оболонку шлунка та товстого і тонкого відділів кишківника.

З обережністю мандарини слід вживати людям, схильним до алергічних захворювань, а особливо дітям. Вони можуть викликати висипання на шкірі, свербіж, а також розлади шлунково-кишкового тракту. Розлади травної системи можуть виникати також внаслідок переїдання цього фрукту.

Купуючи мандарини, варто простежити, щоб їхня шкірка була непошкодженою, без ознак гниття та інших змін на шкірці плоду. Фрукти не повинні мати сторонній запах і присмак.

Ні для кого не секрет, що під час вирощування фрукти підлягають обробці певними видами пестицидів, агрохімікатів. І щоб потрапити на наші ринки, вони долають чималий шлях. Ащоб при їх транспортуванні не допустити псування, висихання та прискореного дозрівання, застосовують певний температурний режим, і, звичайно, хімічні реагенти. Змити ці речовини з фруктів дуже важко. До того ж, вони можуть залишатися на руках.

Відтак, для зменшення можливого негативного впливу на здоров’я радять не вживати їх у надмірній кількості за один раз, а перед вживанням ошпарити окропом.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...