NASA представила плани скорого підкорення Місяця (відео)

Протягом наступного десятиліття на орбіті Місяця планують створити космічну станцію, а також відправити на єдиний природний супутник Землі людей

Станція на Місяці отримає назву Gateway, а перші космонавти зможуть відвідати її вже в 2024 році. Відповідно до представленого графіку, висадка найближчу до нас планету повинна відбутися після 2026 року, зазначають Патріоти України.

NASA вже не перший рік планує будівництво станції на орбіті Місяця, яка має стати віддаленим форпостом людства. Передбачається, що станція Gateway буде складатися з декількох частин: житлового модуля для екіпажу і модуля, який дозволить іншим кораблям стикуватися. На даний момент, жодна з частин станції ще не побудована.

У грандіозних планах NASA в першу чергу створення силового модуля, який буде запущений на орбіту Місяця 2022 року комерційної ракетою. Тим часом, будівництво головної частини станції, модуля середовища проживання, залежить від іншого проекту – нової надважкої ракети-носія Space Launch System (SLS), котра стане першою здатною для пілотованих експедицій за межі навколоземної орбіти.

Наразі NASA готує SLS для місії Exploration Mission 1 з безпілотним обльотом Місяця кораблем Orion, а після цього планує запустити пілотовану місію Exploration Mission 2 з виведенням першого модуля місячної орбітальної станції для далекого освоєння космосу. Після успешоного виконання цих завдань NASA відправить астронавтів разом з житловим модулем на станцію в рамках місії Exploration Mission 3.

Тим часом, нове захоплююче відео місячної поверхні, виклали американські астрономи, котрі працюють в NASA. На знімках, які були використані в ролику, відмінно видно межу освітленого і темного боків Місяця. Якісні кадри, зняли космічним апаратом Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.