Наша історія, яку намагаються вкрасти: У Києві відкрили пам'ятник богатирю Іллі Муромцю (фото, відео)

На урочистому відкритті монумента були присутні мер Віталій Кличко та найсильніша людина України Василь Вірастюк.

На Трухановому острові встановили пам'ятник Іллі Муромцю. Фото: golos.ua.

У Києві на Трухановому острові встановили 12-метровий пам'ятник богатирю Іллі Муромцю. Урочиста церемонія відкриття монумента відбулася 2 серпня. Про це повідомляється на Facebook-сторінці нардепа Дмитра Білоцерковця, передають Патріоти України.

Мер столиці Віталій Кличко назвав пам'ятник унікальним, "створеним за найсучаснішими технологіями". В офіційному повідомленні зазначається, що деталі монумента були виготовлені за допомогою 3D-принтера за технологією, запропонованою автором - скульптором Володимиром Журавлем. Пізніше їх залили бронзою.

"Ілля Муромець, який, за переказами, народився під Черніговом, служив князю Володимиру, охороняв місто Київ і похований у Києво-Печерській лаврі. Це наш богатир, це наша історія. Яку сьогодні, на жаль, намагаються у нас вкрасти", - йдеться в офіційному повідомленні.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...