"Наслідки сухого голодування так просто подолати досить важко": адвокат Савченко розповів про стан здоров'я його підзахисної

Микола Полозов нагадав, що 11 травня у Надії день народження і закликав усіх небайдужих написати їй листа чи листівку.

Микола Полозов. Фото:espreso.tvСтан здоров'я незаконно ув'язненої в РФ українки Надії Савченко задовільний, вона повільно набирає вагу. Про це в ефірі каналу 112 Україна заявив один з адвокатів Савченко Микола Полозов, передають Патріоти України.

"Вона почувається задовільно. Але треба розуміти, що наслідки сухого голодування так просто подолати досить важко. Вона повільно набирає свою нормальну вагу", - зазначив Полозов.

За словами адвоката, терміни видачі Савченко Україні, як і інших політв'язнів, після того, як вона заповнила усі необхідні для екстрадиції документи, залежать від того, наскільки швидко російська влада зможе оформити необхідні документи та провести судове засідання.

"Має відбутися суд, який має вирішити, чи можна її видавати, чи ні. За великим рахунком, усе залежить від швидкості взаємодії між Мін'юстами - як РФ, так і України", - зазначив Полозов.

"За умови звичайної процедури - це займає від півроку до 2 років. У випадку Надії - сподіваюся, що усі ці бюрократичні процедури буде пришвидшено", - додав адвокат.

Також він нагадав, що 11 травня у Савченко день народження і закликав усіх небайдужих написати їй листа чи листівку.

"Адреса для листів - 346408, Ростовська область, м Новочеркаськ, вул. Українська, буд.1 ФКУ СІЗО-3 ГУФСІН Росії по Ростовській області. Савченко Надії Вікторівні", - зазначив Полозов.

Він уточнив, що писати краще російською мовою. "Якщо українською - цензура може затримати і Савченко ці листи побачить набагато пізніше", - пояснив адвокат.

Нагадаємо, раніше адвокат Савченко Микола Полозов повідомив, що його підзахисна заповнила документи для екстрадиції в Україну і заплатила штраф.

Сестра Савченко Віра заявила, що Надія не зможе повернутися на батьківщину до оплати штрафу за "незаконний перетин кордону".

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...

У Москві палає і валиться завод, під руїнами можуть бути люди (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 1:45

У Москві масштабна пожежа охопила завод із виробництва штучного каменю. . Горять три поверхи. Площа займання становить 2500 м², повністю обвалився дах будівлі, повідомляють росЗМІ. Надзвичайній ситуації надано другий ранг складності. . Для гасіння по...