Настала їх черга: У Москві протестують позичальники валютних кредитів

Частина протестуючих в одному з банків прикували себе наручниками до крісел і дверей банківського відділення і вимагали переглянути умови виплат за їхніми кредитами через обвал курсу рубля.

Ілюстрація:www.kommersant.ru

У Москві позичальники по валютній іпотеці провели в середу 20 січня одразу дві акції протесту – у відділеннях банків «Дельта-кредит» і «ВТБ 24», Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

У першому відділенні банку приблизно 300 позичальників, частина з яких прикували себе наручниками до крісел і дверей банківського відділення, вимагали переглянути умови виплат із їхніми кредитами через обвал курсу рубля. З такими ж вимогами приблизно 50 протестувальників прийшли до відділення «ВТБ 24».

У «Дельта-кредит» поліція за звинуваченням у хуліганстві затримала п'ятьох протестувальників. Про затримання у відділенні «ВТБ 24» не повідомляється.

Як заявила кореспонденту Радіо Свобода представник Всеросійського руху валютних іпотечників Оксана Семенова, 20 січня ініціативна група позичальників банку «Дельта-кредит» усьоме пішла на переговори з його керівництвом.

«Оскільки всі попередні переговори відбулись майже вхолосту, ніякого ККД позитивного ми не отримали, відповідно, сьогодні була зроблена й організована ця акція, щоб, по-перше, було повідомлено керівництву банку про те, що тут прийшли люди, які чекають на рішення.

І, відповідно, ми привели з собою представників французької преси, щоб вони донесли до акціонерів банку (значною частиною акцій «Дельта-кредит» володіє французька фінансова група Société Générale – КР) про те, яка страшна і трагічна ситуація в позичальників у Росії, що банк не йде назустріч і ні на які переговори», – сказала Семенова.

У середу курс долара досяг 80 рублів, євро – майже 88. Попереднього разу долар коштував понад 80 рублів у грудні 2014 року, коли був зафіксований максимальний із часів деномінації 1998 року показник – 80 рублів 10 копійок. Саме у грудні 2014 року почались перші акції протесту позичальників по валютній іпотеці.

Президент Росії Володимир Путін 20 січня заявив, що, незважаючи на падіння рубля, російський бізнес, у тому числі й малий, «вистояв». Крім того, на його думку, у бізнесменів «навіть відкриваються нові можливості, маючи на увазі курсову різницю і деякі можливості на ринках». Які саме можливості в нинішній економічній ситуації Росії бачить Путін, він не уточнив.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...