Наступний землетрус в Румунії може досягти 7 балів і повторити катастрофу 1940 року, - експерт

У 1940 році від землетрусу такої потужності в Румунії загинули більше тисячі чоловік.

У Румунії прогнозують нові руйнівні землетруси. Фото: from-ua.com.

Колишній директор румунського Національного Інституту Фізики Землі Георге Мермуряну не виключає, що наступний землетрус в Румунії за потужністю буде аналогічним землетрусу 1940 року, коли сила підземних поштовхів була 7,4 бала за шкалою Ріхтера. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ніхто в цьому світі не може передбачати землетруси. Але я вивчив всі землетруси, що сталися в Румунії, починаючи з 1730 року. Дослідження показали, що підземні коливання можуть відбуватися раз в 40 або раз в 102 роки. Як бачите, ступінь похибки досить великий. І все ж, я дотримуюся думки, що наступний землетрус в нашій країні за потужністю буде аналогічним землетрусу 1940 року", - заявив Мермуряну.

Зауважимо, за даними Інституту Фізики Землі потужність землетрусу 1940 року становила 7,4 бала, а тривалість підземних коливань - близько 45 секунд. Більше тисячі людей загинули, багато міст і сіл, розташованих в регіоні Вранча, були зруйновані.

Наступний потужний землетрус стався в березні 1977 року, коли сила поштовхів в епіцентрі була 7,2 бала.

Нагадаємо, в Румунії близько 2 години ночі, 24 вересня, стався землетрус, який відчули і жителі деяких областей України.

Як повідомляє Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр, магнітуда землетрусу в Румунії склала 5,6 балів.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...