З архіву ПУ. Зараз "затишшя перед бурею": На Україну чекає потужний землетрус, - сейсмолог (відео)

Для того, щоб бути готовим до наступного землетрусу, завідувач сейсмічної станції Василь Ігнатишин за допомогою сейсмометрів стежить за найменшими коливаннями.

Чутливі датчики фіксують найменші коливання. Фото: скріншот з відео.

Закарпатській області в найближчі 10-20 років загрожує землетрус, який може завдати серйозної шкоди. Такі висновки сейсмологи зробили на основі вивчення архівних даних. Згідно з ними, потужні землетруси на Закарпатті відбуваються кожні 100-120 років, а останній з них було зафіксовано в 1908 році. Про це йдеться в репортажі регіонального телеканалу "Перший Кабельний", передають Патріоти України.

Для того, щоб бути готовим до наступного землетрусу, завідувач сейсмічної станції Василь Ігнатишин за допомогою сейсмометрів стежить за найменшими коливаннями. Він зазначає, що останні помітні "струси" були зафіксовані в 2015 році і вважає, що їх трирічна відсутність є "затишшям перед бурею".

"Прогнози мають погану властивість збуватися, тому в найближчій перспективі закарпатцям варто готуватися до сильного землетрусу", – підбили підсумки в репортажі. Зазначається, що НП може досягти не меншої сили, що і в 2015: тоді в більшості будинків посипалася штукатурка, а в деяких оселях не витримали навіть дахи.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...