Науковці з'ясовували, хто найчастіше хворіє на рак - "сови" чи "жайворонки"

Зв'язок між онкологією і способом життя може пояснюватися порушенням внутрішнього годинника організму і їхнім впливом на гормони, імунітет, обмін речовин та інше.

"Сови" хворіють на рак молочної залози на 48% частіше, ніж "жайворонки". До такого висновку прийшли дослідники із Брістольського університету. Для цього вони проаналізували 341 фрагмент ДНК, що відповідає за схильність до способу життя "сови" або "жайворонка", передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Отримані дані співвіднесли до ризику розвитку злоякісних пухлин грудей у понад 400 тисяч людей.

Причина такої закономірності поки до кінця незрозуміла. За словами медиків, це може бути пов'язано зі стресами, який багато "сов", що працюють зранку, відчувають від частого недосипу.

Крім того, зв'язок між онкологією і способом життя може пояснюватися порушенням внутрішнього годинника організму і їхнім впливом на гормони, імунітет, обмін речовин та інше.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...