"Навіть і десятків не було": Ходаковський розвінчав міф про масовість "русской весны" на Донбасі

Олександр Ходаковський зізнався, що людей на проросійські акції в Донецьку йому доводилося збирати особисто, і мало хто погоджувався рішуче виступати проти української влади.

Олександр Ходаковський. Фото: соцмережі.

Один з ватажків терористів "ДНР", засновник батальйону "Восток" Олександр Ходаковський визнав, що "русская весна" не мала в 2014 році особливої народної підтримки на Донбасі. На своїй сторінці в Facebook він заявив, що жителі Донбасу "самі винні в тому, що війна зараз біля наших стін", передають Патріоти України.

Ходаковський зізнався, що людей на проросійські акції в Донецьку йому доводилося збирати особисто, і мало хто погоджувався виступати проти української влади. "У березні чотирнадцятого на вулицях були не сотні, а десятки тисяч людей - і це бачили в Києві. Так навіть і десятків не було - я брав участь в організації не одного мітингу і пам'ятаю, скільки людей приходило на площу", - написав він.

Ходаковський заявив, що "армія ДНР" не справлялася з завданнями, "тому що до неї не поспішали йти". "Мій найчисленніший підрозділ в Донецьку налічував лише чотири тисячі осіб на піку, а таких підрозділів було раз, два - та й усе", - визнав він.

Олександр Ходаковський - колишній співробітник СБУ, з перших днів російської гібридної війни проти України зрадив присязі і став одним з ватажків терористів Донбасу. Створив і очолив батальйон "Восток". Знаходиться в конфронтації з ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.


Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...