"Навіть і десятків не було": Ходаковський розвінчав міф про масовість "русской весны" на Донбасі

Олександр Ходаковський зізнався, що людей на проросійські акції в Донецьку йому доводилося збирати особисто, і мало хто погоджувався рішуче виступати проти української влади.

Олександр Ходаковський. Фото: соцмережі.

Один з ватажків терористів "ДНР", засновник батальйону "Восток" Олександр Ходаковський визнав, що "русская весна" не мала в 2014 році особливої народної підтримки на Донбасі. На своїй сторінці в Facebook він заявив, що жителі Донбасу "самі винні в тому, що війна зараз біля наших стін", передають Патріоти України.

Ходаковський зізнався, що людей на проросійські акції в Донецьку йому доводилося збирати особисто, і мало хто погоджувався виступати проти української влади. "У березні чотирнадцятого на вулицях були не сотні, а десятки тисяч людей - і це бачили в Києві. Так навіть і десятків не було - я брав участь в організації не одного мітингу і пам'ятаю, скільки людей приходило на площу", - написав він.

Ходаковський заявив, що "армія ДНР" не справлялася з завданнями, "тому що до неї не поспішали йти". "Мій найчисленніший підрозділ в Донецьку налічував лише чотири тисячі осіб на піку, а таких підрозділів було раз, два - та й усе", - визнав він.

Олександр Ходаковський - колишній співробітник СБУ, з перших днів російської гібридної війни проти України зрадив присязі і став одним з ватажків терористів Донбасу. Створив і очолив батальйон "Восток". Знаходиться в конфронтації з ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.


Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...