Навіть старожили такого не бачили: У Сибіру зафіксували унікальне природне явище (фото)

​Деякі снігові кулі доходили в розмірі до 25 сантиметрів.

Унікальні "сніжки" випали на Ямалі. Фото: Інстаграм.

Незвичайне природне явище помітили неподалік від села Нида на Ямалі. Розмір «сніжок» - 10-25 см. За словами старожилів, таке погодне явище в регіоні сталося вперше, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Кулі утворилися зі снігу та уламків прибережного льоду, потім їх відшліфували сильні хвилі.

«Спочатку лід застиг, потім хвиля розбила його на шматочки. А потім були рясні опади снігу і мокрий сніг наростав на ці шматочки льоду», - пояснив Валерій Того, співробітник місцевої адміністрації.

«Це рідкісне природне явище. Як правило, спочатку це первинні природні явища - крижане сало, шуга. А далі це перетворюється на комбінацію дії вітру, обрисів берегової лінії і температурно-вітрового режиму. Це може бути така оригінальна комбінація, яка і призводить до обкатування і утворення ось таких куль», - пояснив прес-секретар Арктичного і антарктичного науково-дослідного інституту Сергій Лисенков.

Відзначається, що два роки тому такі кулі помітили в Фінській затоці в Санкт-Петербурзі. Правда, тоді їх розмір не перевищував 10 сантиметрів.

Побито рекорди: У Києві квітень став одним з найтепліших за останні 144 роки

середа, 1 травень 2024, 17:38

Середньомісячна температура повітря у квітні у столиці України склала 12,8 °С. Це вище кліматичної норми на 2,8 °С. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, передають Патріоти України. "За даними спостережень мет...

Замість живої людини - аватар: У МЗС незвична ШІ-представниця (відео)

середа, 1 травень 2024, 16:56

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Про це повідомляє прессслужба відомства, передають Патріоти України...