Названа головна небезпека соцмереж

​Розбіжності в істинних і віртуальних особистостей користувачів соцмереж здатні викликати стрес і депресію.

Соцмережі можуть сприяти стресу. Фото: lady.ru.

Люди, які мають обліковий запис в соціальних мережах і намагаються продемонструвати невластиві їм риси, схильні відчувати стрес і вести ізольований спосіб життя. Це з'ясували вчені з Університету Тасманії, які проводили дослідження в Facebook. Результати роботи опубліковані в журналі Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами вчених, їх мета полягала в оцінці наслідків, що виникають при використанні свого альтер-его в соціальній мережі. Автори порівнювали справжні і віртуальні особистості користувачів, ступінь соціальної прихильності і психологічного благополуччя, рівень тривоги, стресу і депресії. У дослідженнях взяли участь 164 людини, які заповнювали анкети.

В даний час чисельність населення Землі складає 7,4 мільярда осіб, а число активних користувачів Facebook - приблизно 1,7 мільярда осіб. Вчені вважають, що якщо розробити методики, що дозволяють людям, які мають соціально-психологічні проблеми, однаково поводитися в реальному житті і в Facebook, то це дозволить зменшити рівень стресу.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Не всякий вправний ухилянт перепливе... У ДПСУ пояснили, чим саме підступна річка Тиса

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:15

Через швидку течію річки Тиса, мул, численні вихорі та втягування — багатьом навіть вправним плавцям не вистачає сил, щоб подолати щонайменше 50-метрову дистанцію. Окрім того, в Тисі є численні підводні загородження, в які річка затягує під час підйомі...