"Називай мене українцем": Зеленський запустив у мережі патріотичний флешмоб (відео)

На такий вчинок коміка надихнуло спілкування із іноземцями, дехто з яких й досі вважає українців "малоросами-росіянами".

Володимир Зеленський. Фото: РБК.

Лідер студії "95 квартал" Володимир Зеленський, який є одним з лідерів електоральних симпатій українців, запустив патріотичний флешмоб. У Instagram актор розповів, що напередодні у "Кварталу" відбувся концерт на Кіпрі. Там у нього відбулася розмова з місцевим жителем, який, почувши, що комік з Києва, подумав, що це в Росії, передають Патріоти України.

"Я йому сказав, що Київ - це Україна. Називай мене українцем. Ми - українці! Пояснив, що Україна - окрема незалежна країна. Назвав йому прізвища Шевченка, Сікорського...", — розповів Зеленський.

Шоумен заявив, що "ми з вами дещо не зробили", запропонувавши українцям флешмоб CallMeUkrainian (називай мене українцем). "Надсилайте відео, будемо просвітлювати весь світ. І скажіть, будь ласка, завдяки кому або чому ви пишаєтеся своєю країною", — сказав актор.


Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...