Не бути байдужими до чужого горя: У Києві відкрився банк одягу для нужденних

Організатори розповідають, що часто люди приносять навіть нові речі з етикетками.

Ілюстрація: uainfo.orgУ столиці відкрили пункт допомоги нужденним, куди можна здати непотрібний одяг, взуття і навіть побутову техніку. Про це розповіли в програмі "Перші про головне. Вечір" на телеканалі ZIK, повідомляють Патріоти України.

Банк одягу працює за адресою: вулиця Максима Берлінського, 9, у районі станції метро "Дорогожичі".

Організатори кажуть, що люди охоче відгукнулися на ідею і принесли стільки всього, що воно ледве вмістилося в приміщенні. Невелика кімната вже повністю заповнена одягом, який кияни несуть нескінченним потоком. Активістам довелося навіть залучати додатковий склад. Тепер всі ці речі можуть брати ті, у кого немає грошей на одяг.

"Приходять різні люди. Були у нас і бездомні, і бабусі просили щось підібрати. Також заходять молоді хлопці-студенти. Ми не відмовляємо нікому", - розповідає один з організаторів банку одягу Андрій Курамшин.

Організатори розповідають, що часто люди приносять навіть нові речі з етикетками. Одяг, який вже не придатний для носіння, не пропонують. Знайти тут можна також побутову техніку. Нещодавно благодійники пожертвували кілька телевізорів.

Організатори зазначають, що зараз більше людей бажають здати речі, ніж взяти їх. Можливо, додають вони, справа в тому, що люди поки соромляться або ж просто не знають про таке місце. Банк одягу продовжить працювати і навесні, при цьому гардероб оновлять згідно сезону.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...