Не їх справа: УЄФА відмовився від хвилини мовчання в пам'ять про жертв теракту в Стамбулі

В УЄФА переконані, що хвилина мовчання оголошується лише у випадках, коли "подія безпосередньо пов'язана з футболом, з однією з команд матчу або приймаючою турнір країною".

УЄФА відмовився від хвилини мовчання в пам'ять про жертв теракту в Стамбулі. Фото: ntv.ru.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не буде влаштовувати хвилину мовчання в пам'ять про жертв теракту в аеропорту ім. Ататюрка в Стамбулі перед чвертьфінальними матчами чемпіонату Європи з футболу у Франції. Про це повідомив в Twitter спортивний кореспондент "Ассошіейтед прес" в Британії Роб Харріс, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

УЄФА пояснив своє рішення тим, що хвилина мовчання оголошується лише у випадках, коли "подія безпосередньо пов'язана з футболом, з однією із команд матчу або країною-господарем турніру".

Раніше УЄФА висловив співчуття сім'ям загиблих унаслідок теракту, здійсненого в аеропорту Стамбула.

"УЄФА до болю вражений та обурений вчорашньою терористичною атакою в Стамбулі. Ми висловлюємо солідарність з народом Туреччини і глибоко співчуваємо сім'ям жертв", — йдеться на офіційному сайті УЄФА.

Нагадаємо, три вибухи прогриміли в міжнародному терміналі в стамбульському аеропорту ім. Ататюрка 28 червня ввечері. Троє терористів-смертників відкрили вогонь по пасажирах з автоматів, після чого привели в дію вибухові пристрої. За інформацією, унаслідок теракту в аеропорту Стамбула загинули 42 людини.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...