Не нардепи: Стало відомо, скільки пересічних українців жертвували гроші волонтерам цьогоріч

Попри погіршення матеріального стану українців, 41% громадян жертвували гроші волонтерам, а у західних регіонах України таких 80%.

Волонтерам, що працюють у зоні АТО протягом року жертвували гроші понад 40% українців. Ілюстрація:www.hromadske.tv

За 2015 рік 41% українців давали гроші волонтерам – на потреби армії чи допомогу переселенцям. Про це сказала директор Фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна на брифінгу в Києві, презентуючи результати дослідження, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"По регіонах два лідери – західний регіон і Донбас. На звільнених територіях Донбасу 19% опитаних відповіли, що займалися волонтерською діяльністю. Якщо на заході України більша допомога (армії), то на Донбасі – переселенцям", - повідомила вона.

Бекешкіна відзначила, що, попри погіршення матеріального стану українців, 41% респондентів жертвували гроші волонтерам (у західних регіонах України таких 80%).

"Якщо говорити про суми, то в середньому кожен пожертвував 300 грн... Люди дають гроші на армію (65%), хворим і інвалідам (20%), на потреби переселенців (12%), на релігійні потреби (12%)", - розповіла вона.

За її словами поточна ситуація, зокрема, на Донбасі, призвела до різкого зниження пожертвувань на такі потреби, як екологія (1%), захист тварин (менше 2%), фізкультура й спорт (менше 1%).

Директор Українського форуму благодійників Ганна Гулевська-Черниш на брифінгу зазначила, що в рейтингу за індексом пожертвувань британської організації Caf International Україна посіла 84-те місце, тоді як торік – 110-те місце.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...