"Не переймаються тим, що на Донбасі йде війна": Волонтер з Франції розповів, що його здивувало в українцях (відео)

Чоловік надзвичайно захоплений героїзмом українських медиків на передовій, які не тільки рятують життя бійців, а й виїжджають в небезпечні райони, щоб допомогти мирному населенню.

Волонтер з Франції Андре. Фото:скрін відео

У зону бойових дій на Донбасі приїхали два волонтера з Франції, щоб допомогти українським бійцям і місцевому населенню, а також зібрати інформацію, яка розповість французам і навіть багатьом байдужим українцям правду про війну Росії проти України. Про це повідомляють Патріоти України.

Колишній банкір Андре згадує, що його батьки, вихідці з Тернопільської області, які в 40-х роках ХХ століття втекли до Франції від переслідувань НКВС за зв'язки з УПА, завжди виховували його в дусі українського націоналізму та патріотизму.

Це дало про себе знати, коли в Україні почалася війна, розв'язана Росією. Чоловік вирішив приїхати на Донбас, щоб допомогти своїм співвітчизникам і розповісти світу правду про агресію Кремля проти рідної землі його предків.

"В інтернеті я знайшов француза Тоні, який вже шість разів відвідував Україну, і з ним домовився про спільну поїздку. Мені дуже важко перебувати у Франції. Я постійно воюю в Facebook, доводжу французам, що ми окрема країна і що на нас напала Росія, але вони мовчки знизують плечима, їм байдуже, що відбувається на сході Європи, однак, вони пильно стежать за тим, що відбувається в Сирії", - розповідає Андре.

За словами його товариша Тоні, більшості нинішніх українських мігрантів і самим французам практично однаково на те, що відбувається в Україні. Більш того, в ЗМІ також мінімально зачіпають цю тему, оскільки власник одного з головних телеканалів Франції є другом президента Росії Володимира Путіна.

"Мене дивує позиція більшості українців, які проживають у Франції. Їм наплювати на Україну. Хоча всі вони вважають себе жителями вашої країни. Вони збираються, співають, кричать:" Слава Україні! ", Проте на цьому патріотизм закінчується. Деякі молоді українці розповідають, що це Україна винна в тому, що йде війна. І що там воює брат з братом, а не росіяни. Мені це дивно.

Українці у Франції з легкістю витрачають 20 євро на сигарети, проте зовсім не хочуть дати ці гроші на допомогу своїм землякам. Я не люблю кремлівського агресора, тому помагаю Україні, адже вона - частина Європи. Я розповідаю французам, що є така країна, там йдуть бойові дії, а вони дивляться на мене і питають: "Де ця країна знаходиться - в Африці?" - обурюється волонтер.

Чоловіки розповіли, що на "передку" їм вдалося познайомитися з безліччю українських добровольців, до яких в Європі, на жаль, ставляться як до неофашистів. Андре і Тоні розчаровані такою думкою, оскільки вони особисто переконалися в тому, що це просто люди, які люблять свою країну і готові допомагати всім. Особливе захоплення у них викликали медики, які не тільки рятують життя бійців, а й виїжджають в небезпечні райони, щоб допомогти мирному населенню.

На тлі таких героїчних людей деякі громадяни України, які проживають на вільній території, здалися Андре занадто байдужими до долі своєї країни.

"У Києві ніхто не говорив мені про Донбас. Я кажу людям:" Я йду туди, там війна ", а вони як би не знають, що війна йде. Це мені дуже і дуже дивно, що українці про це не говорять, не переймаються. Це їхня країна, Донбас - це наш край, це Україна. Я не розумію. Я просто в шоці", - емоційно сказав волонтер.

Джерело: Обозреватель

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...