Не поступається НАТО: Опубліковано фото нового екіпірування та спецодягу для ЗСУ

Спецодяг, взуття та екіпірування закупили для військовослужбовців Збройних Сил України вперше. Раніше вони постачалися за рахунок міжнародної допомоги або ж не постачалися взагалі, повідомляють Патріоти України.

Наразі триває розробка і військові випробування нових зразків спецодягу, повідомляє Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

У ЗСУ стверджують, що кожен предмет відповідає сучасним вимогам та не поступається зразкам в арміях країн-членів НАТО.

Українські воїни отримають:

  • спеціальні та маскувальні костюми для снайперів та розвідників
  • костюми для екіпажів броньових машин
  • наколінники і налокітники
  • транспортні та індивідуальні сумки
  • утеплені бахіли.

Поки нові зразки тестують, зокрема снайперські рейдові рюкзаки і чохол-килим для перенесення зброї.

"Ці зразки поступатимуть на планове забезпечення у 2019 році, як і нові модульні бронежилети та балістичні шоломи", – зазначили у відомстві.

У порівнянні з 2014 роком поповнення значне. Зокрема – тактичні рукавички, флісові кофти, літні польові костюми, змінений зимовий одяг, сучасні кожухи із тришаровою імпортною мембраною і стійкістю до води, комбінезони для технічного складу й танкових підрозділів, бойові рюкзаки, маскувальні костюми снайпера, пінополіуретанові матраци й подушки із синтетичним наповнювачем.

Окрім того, у відомстві повідомляють, що розробка нових зразків та їх видача користувачеві триває щонайменше півроку.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...