"Не провокуйте суспільство на протести”: Активісти в Одесі пікетуватимуть виставу російських акторів, які підтримують путінський режим (фото)

Учасники російської театральної трупи запланували у жовтні показати одеситам виставу у театрі музкомедії.

Російські артисти підтримали путінський режим та анексію Криму. Фото:FacebookГромадські активісти Одеси заявили про намір зірвати плани російської театральної трупи, учасники якої підтримали російську агресію проти України, поставити в жовтні в одеському театрі виставу “Заложи жену в ломбард”. Про це повідомляє у своєму Facebook екс-лідер одеського “Правого сектора” Сергій Стерненко, якого підтримали інші громадські активісти, передають Патріоти України.

“В Одесу збирається приїхати з виставою група з чотирьох осіб, кожна з котрих заплямувала себе підтримкою нинішнього режиму в Кремлі. Як повідомляють афіші, у театрі музкомедії відбудеться вистава “Заложи жену в ломбард”, – зазначив Стерненко.

Громадський діяч звернув увагу дирекції театру на небажаність виступу цих акторів, а ДПСУ та СБУ – на наявність законних підстав заборонити декому з гастролерів в’їзд на територію України.

Зокрема, член групи – громадянин РФ “Сергій Рост в одному з інтерв‘ю назвав Майдан "пухлиною", підтримав дії “беркутівців”, анексію Криму і висловив міркування, як Україну можна розділити на три республіки. Ну і в розв’язанні війни, звісно, він звинувачує самих українців”, - уточнив Стерненко.

Другий гастролер – громадянин РФ “Алєксандр Тютрюмов грубо порушив українське законодавство, встановлені правила перетину державного кордону та Закон України "Про гастрольну діяльність", прибувши у липні 2015 року через невстановлений пункт пропуску на територію Автономної Республіки Крим. Брав участь у відкритті кінофестивалю в місті Саки та смт Заозерне”.

Тож є, на думку Стерненка, всі законні підстави для ДПСУ та СБУ заборонити їм в’їзд в Україну.

Актор з Кам’янcького Євген Олєйнік з початку агресії, яку розв’язала РФ, переїхав до Росії. Давав інтерв’ю у жовтні 2015 року на Сиктивкар-ТВ, обрав, як і Регіна Тодоренко, в складні для своєї країни часи сторону окупантів, убивць та агресора.

З огляду на ці факти приїзд до Одеси театральної трупи є небажаним. “Не провокуйте суспільство на протести”, – підсумував Стерненко.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...