Не все так просто: Стало відомо, чому жінки живуть довше за чоловіків

Фахівці зауважують, що життя чоловіка може скорочувати високе вироблення тестостерону, який здатний порушити роботу імунної системи, тоді як "жіночий гормон" естроген, навпаки, має протизапальний ефект.

Фото: fashionlab.pro

Група дослідників з Німеччини і Данії знайшла свідчення того, що жінки живуть довше за чоловіків завдяки біологічним особливостям. Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вчені проаналізували показники тривалості життя в період работоргівлі на острові Тринідад (1498-1807 роки), під час епідемії кору в Ісландії і голоду в Ірландії, Швеції та на Україні. З'ясувалося, що всюди, крім Тринідаду, жінки жили довше - чоловіків на острові, найімовірніше, "берегли" для важкої фізичної праці.

Також наголошується, що в період голоду в Ірландії (1845-1849) середня тривалість життя чоловіка становила 18,17 року, а жінки - 22,4 року. До епідемії представники обох статей жили приблизно до 38 років.

Дослідники пояснюють це явище біологічними причинами, однак у чому ж конкретно перевага жінок, поки неясно.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...