Не всі ж лукашенківці: Білоруські волонтери везуть до Чернігова гуманітарку для бійців АТО та біженців з Донбасу

​Білоруські волонтери не залишаються осторонь і допомагають постраждалим від бойових дій.

Скрін відео

З початку війни в Україні забезпечення постраждалих від бойових дій речами першої необхідності взяли на себе волонтери. У тому числі з Білорусі. Допомога в Чернігів днями прийшла і з найближчої до українського міста обласного центру нашої країни. Гомельчанин Олександр Євсеєнко привіз одяг, взуття, предмети першої необхідності, передають Патріоти України з посиланням на Белсат.

"Ми допомагаємо конкретним людям, що потрапили у важку ситуацію, в ситуацію, коли вони втратили житло, втратили речі першої необхідності. Зима зараз настала, і, безумовно, ми вважаємо, що можемо і повинні допомогти", - говорить Олександр Євсеєнко.

Серед інших невідкладної допомоги вимагають біженці. Потік яких не вщухає досі.

"Зараз приїжджають біженці, у яких немає нічого. Вони тікають, бо залишаються без будівель і їдуть на Чернігівщину. І таким людям речі, які привозять білоруси, потрібні", - розповідає керівник благодійного фонду "Захистимо Україну" Олександр Ясенчук.

Через два роки з початку війни новій владі в основному вдалося налагодити постачання армії спорядженням і зброєю. Але учасникам АТО потрібна й інша допомога - реабілітація, працевлаштування, освіта. Цю функцію взяла на себе держава.

"У нас діє програма для бійців, які демобілізувалися. Ми їх підтримуємо, оплачуємо курси підготовки, якщо вони хочуть отримати вищу освіту або водійські права. Держава все це оплачує бійцям АТО", - зазначає голова Чернігівської обласної адміністрації Валерій Паска.

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...

Зал підспівував: alyona alyona та Jerry Heil довели до сліз промовистим номером про силу жінок

вівторок, 7 травень 2024, 23:33

У Швеції на сцені міжнародного конкурсу "Євробачення-2024" дует alyona alyona та Jerry Heil приголомшив виконанням пісні Teresa & Maria, передають Патріоти України. Виконавиці вийшли боротися за місце у фіналі під номером п'ять. У цей час зала затамува...