"Не вистачає його. Завжди, будь-який дзвінок на телефон - мені хочеться побачити:"Олег Київстар", - мати Сенцова

Людмила Сенцова мріє дожити до того часу, коли знову зможе обійняти сина.

Людмила Сенцова. Фjто:24tv.ua

Мати засудженого в РФ українця Олега Сенцова Людмила Сенцова не може поїхати на побачення до сина через стан здоров'я. Про це вона розповіла в інтерв'ю координатору проектів "РосУзнік" і "Слова свободи" Яні Гончарової в середині вересня. 1 листопада бесіду опублікувало Громадське, інформують Патріоти України.

Сенцова, яка живе в селі у Сімферопольському районі, повідомила, що після арешту сина її самопочуття погіршилося - часті запаморочення, скачки тиску, через який вона втрачає свідомість і перестає орієнтуватися в просторі. У пенсіонерки різко впав зір: ліве око бачить погано, праве не бачить зовсім.

"Поїхати до нього в Якутію - для мене це занадто складно, я, боюся, не витримаю такої дороги. Та й Олег проти - далеко, дорого, а після трьох днів побачення розлучатися ... Що мені залишається? Чекати, перечитувати рідкісні листи і вірити, що Україна не забуде про Олега. Він дуже сподівається, що рідна країна його не кине", - зазначає Сенцова.

Мати зізналася, що дуже сумує за сином.

"Не вистачає його так. Завжди, будь-який дзвінок на телефон - мені хочеться побачити:"Олег Київстар". Мені лише б дочекатися, коли Олег вийде. Обійняти сина. Дожити б", - говорить пенсіонерка.

Діти засудженого українця, Аліна 2002 року народження і Влад, який народився в 2004-му, теж сумують за батьком, додає Сенцова. Син режисера хворий на аутизм.

"Влад не міг зрозуміти, де його улюблений Олег, чому так сталося. Він думав, може, він його образив, щось сказав не так. Він дуже переживав. Аліна - та швидше зрозуміла, в чому справа. Але вона відразу сказала: "Тато має рацію". Скільки б їй не було років тоді, вона сказала: "Тато має рацію". Ми приїхали з дітьми у вівторок в Сімферополь на квартиру, і його туди привели на п'ять хвилин, там я ще його побачила, вже в наручниках. Аліна сильно плакала: "бабуся, що таке з татом, що з татом, я не можу зрозуміти, бабуся ..." Вона так ридала ", - згадує Сенцова.

ЖІнка розповіла, що син режисера вчиться в спецшколі, де ходить в театральний гурток, і в останній постановці він грав вовка. Театр дуже подобається Владу.

Описуючи характер сина, Сенцова підкреслює, що він "не любив виділятися, намагався бути, як усі, але завжди окремо".

"Він завжди був сам, все робив сам. Надійність і чесність. Точно. Це про нього. Ніколи не зрадить і нікого не підставить. Це у нього з самого дитинства була така риса. Все, більше що я можу сказати ... Дбайливий дуже. Дуже турботливий ", - зазначає пенсіонерка.

У поліції розповіли про новий антирекорд: В Україні почастішали випадки "п'яних" ДТП

середа, 1 травень 2024, 20:15

За даними патрульної поліції, в Україні значно збільшилась кількість автомобільних аварій, учасниками яких були водії у стані алкогольного сп'яніння. Про це у середу, 1 травня, повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Украї...

Щоб захистити інтереси кредиторів: Українців хочуть зобов'язати виплачувати борги померлих родичів

середа, 1 травень 2024, 20:04

Українцям можуть заборонити відмовлятися від спадку, якщо у померлого були борги перед кредиторами. Це можна буде зробити тільки після погашення заборгованості в межах вартості успадкованого майна. Про це йдеться у законопроєкті №11220, який було зареє...