"Небесні швидкі": Українські волонтери розробили програму екстреного порятунку поранених бійців (відео)

Власне кажучи, спосіб не новий - під час Великої Вітчизняної завдяки аероавіаціі було врятовано чимало тяжкопоранених. Дивно, що для залучення літаків довелося чекати програми від волонтерів. А Міноборони що робить?

Аеромедична авіація. Фото: ru-aviation.livejournal.comВсеукраїнський центр волонтерів "Народний проект" повідомив про ініціювання впровадження програми по оперативній евакуації поранених "повітряної" швидкої, інформують Патріоти України про повідомлення сайту Нескучные новости.

У повідомленні називаються причини введення нового способу порятунку бійців із зони АТО: активне відновлення агресії з ворожої сторони, незважаючи на мінські домовленості. Як інформують волонтери, фронтові лікарі не в змозі впоратися з усіма важкими випадками, для таких ситуацій і була придумана система повітряної швидкої допомоги.

"Цей спосіб евакуації застосовують, коли необхідно негайно доставити пацієнта до відповідної установи або коли інші способи транспортування можуть викликати погіршення стану військовослужбовця", - пояснили в центрі волонтерів.

Повітряна швидка працює в парі з наземною. Поранених бійців довозять на машині швидкої допомоги до злітної площадки, звідки вертоліт оперативно доставляє їх в госпіталь. "Аеромедична евакуація - це найбільш швидкий і безпечний шлях доставки поранених в лікарні поза зоною АТО", - заявив офіцер Андрій Салієв.

"Ми пишаємося, це щось виняткове": Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують триріччя

неділя, 5 травень 2024, 7:59

Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують 4 травня свій третій день народження. Вони насолоджуються цією подією вдома в Малі з батьками та шестирічною сестрою Судою. Про це пише Книга рекордів Гіннеса. Усі дев'ятеро дітей здорові та досягаю...

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...